vandoorn-mgt

Wat te doen met spaargeld?

Door de stijgingen van benzineprijzen en maandelijkse lasten zien we helaas onze spaarrekeningen dalen. Maar wat is verstandig om te doen met spaargeld wanneer de prijzen stijgen? Is het verstandig om nu veel geld te spenderen of kun je het beter bewaren voor later? Je kunt ervoor kiezen om een huis te kopen aan de Costa Del Sol bij Villa Nova. Een hoop vastgoedbezitters geloven er namelijk in dat vastgoed meer waardevast is dan de euro momenteel. Daarnaast kun je zelf genieten van een huis in Spanje of deze verhuren.

Een appeltje voor de dorst

Ben jij liever zeker van je zaak? Dan is het volgens ons verstandig om je geld nog even te bewaren indien je niet weet wat je er anders mee moet doen. Zo ben je verzekerd dat je onverwachte kosten kunt dekken en mocht je in de nabije toekomst iets willen aankopen dan is dit altijd mogelijk. 

Neem een gecalculeerd risico

Durf jij een risico te nemen en heb je een deel van je gespaarde geld niet nodig? Dan kun je ervoor kiezen om je spaargeld of een deel hiervan te investeren. Je kunt op allerlei manieren investeren, namelijk het aanschaffen van aandelen, crypto of obligaties. Ook kun je investeren in verzamelobjecten zoals pokémonkaarten, auto’s of spelcomputers. Wanneer je besluit te investeren in deze items is dat je beschikt over voldoende kennis. Met name de handelaren van pokémonkaarten en sneakers moeten op hun hoede zijn, er zijn veel replica’s in omloop en daar wil je niet in investeren.

Koop een vakantiehuis

Ben je enorm fan van reizen en verlang je naar een warmer klimaat? Dan is het mogelijk om een vakantiehuis aan te schaffen in Malaga, Ibiza of Saint-Tropez. Je kunt hier genieten van lekker eten, zonnig weer en een welverdiende rust. Wanneer je geen gebruik maakt van het vakantiehuis kun je deze nog verhuren aan vrienden, kennissen of familie. Op deze manier verdien je een deel van de gemaakte investering terug. Zie je het daadwerkelijk als investering? Dan is het mogelijk om het huis aan te bieden op een platform zoals AirBnB, op deze manier kun je er een flink zakcentje aan terugverdienen.