vandoorn-mgt

Hoe verlaag ik mijn kosten?

Als je om de haverklap verplicht bent om je huishoudtoestellen te ontkalken of dat je merkt dat de kranen onder de kalkaanslagen zitten, dan woon je in een regio waar veel waterhardheid gedijt. Om het in mensentaal te vertalen. Uit leidingwater stroomt leidingwater uit de kraantjes waar veel aanslag van kalk in zit. Dergelijke problemen zijn te vermijden als je bijvoorbeeld een waterontharder zoals Soft Water Systems koopt. Deze waterontharder maakt dat je binnenkomend hard water wordt omgezet in zacht water. Een waterontharder kopen in Breda biedt overigens nog andere pluspunten om je dagelijkse onkosten te verlagen. We zetten de voordelen even op een rijtje.

De energiekosten gaan gevoelig naar beneden

 

Kalk in de leidingen van water is altijd slecht voor de waterleiding. Door de kalkophoping kan een waterleiding na verloop van tijd helemaal verstoppen. Op die manier ga je meer en meer last hebben van rendementsverlies dat tot 30 procent kan oplopen. Omdat er niet voldoende water door de leidingen stroomt heeft dit ook invloed op de radiatoren in je woning. Het rechtstreeks gevolg is dat je meer energie moet opwekken wat de maandelijkse energiefactuur alleen maar de de hoogte injaagt. Via het plaatsen van een waterontharder gaat die energierekening gevoelig naar beneden.

Sparen met de aankoop van zeep

 

Het is een publiek geheim dat shampoo en wasproducten in hard water minder functioneel zijn. Je bent dan ook geneigd om meer zeepproducten aan te schaffen die nodig zijn. Op jaarbasis scheelt zich dat een hele slok op een borrel. Een zogenaamde waterontharder kopen zorgt ervoor dat het verbruik van zeep en andere wasmiddelen tot 30 procent wordt verlaagd.

Een waterontharder verlengt de levensduur van huishoudelijke toestellen

 

Wellicht heb je er al eens mee te maken gehad. Het begint vaak met het ontkalken van een waterkoker of koffiezetapparaat. Maar ook in een wasmachine of afwas apparaat gaat kalk in zitten. De levensduur van deze apparatuur gaat aanzienlijk achteruit wanneer kalkaanslag aanwezig blijft. Door het kopen van een waterontharder verleng je makkelijk de levensduur van dure huishoudtoestellen. Je gaat het merken wanneer kalk zich in kleding begint af te zetten. Niet alleen gaat het textiel sneller slijten, maar de kleuren vervagen stelselmatig. Door te wassen in zacht water gaat je kleding ook langer mee. Bovendien draag je bij aan het milieu.