vandoorn-mgt

Voordelen van draagarmstellingen

Draagarmstellingen zijn een veelzijdige opslagoplossing die speciaal is ontworpen voor de opslag van lange en zware goederen. Ze bieden diverse voordelen ten opzichte van andere soorten stellingen en zijn geschikt voor uiteenlopende toepassingen. In dit artikel bieden we een overzicht van de voordelen van de draagarmstellingen van Begra.

Flexibiliteit in opslag

Een van de belangrijkste voordelen van draagarmstellingen is de flexibiliteit in opslag. Door het ontbreken van verticale steunen kunnen goederen van verschillende lengtes gemakkelijk worden opgeslagen. De horizontale armen kunnen eenvoudig worden aangepast aan de gewenste hoogte, waardoor draagarmstellingen geschikt zijn voor zowel lange als korte goederen. Dit biedt een grote mate van flexibiliteit bij het organiseren en opslaan van verschillende producten in het magazijn.

Optimaal ruimte benutten

Draagarmstellingen maken optimaal gebruik van de beschikbare ruimte in het magazijn. Door het ontbreken van verticale steunen kunnen goederen direct op de armen worden geplaatst, wat zorgt voor een efficiënte benutting van de hoogte van het magazijn. Dit maximaliseert de opslagcapaciteit en maakt het mogelijk om meer goederen op een beperkte vloeroppervlakte op te slaan. Met draagarmstellingen kunnen magazijnen hun ruimte efficiënter benutten en de totale opslagcapaciteit vergroten.

Gemakkelijke toegang tot goederen

Een ander voordeel van draagarmstellingen is de gemakkelijke toegang tot de opgeslagen goederen. Omdat er geen verticale steunen zijn, kunnen goederen gemakkelijk worden bereikt met een heftruck of ander hefmateriaal. Dit vermindert de tijd die nodig is voor het laden en lossen van goederen, wat resulteert in een efficiënter orderpickproces en een verhoogde productiviteit. Het gemak van toegang tot goederen is vooral belangrijk bij magazijnen waar regelmatig goederen moeten worden geladen en gelost.

Veiligheid en stabiliteit

Draagarmstellingen zijn ontworpen met veiligheid en stabiliteit in gedachten. De armen zijn stevig en bieden voldoende ondersteuning voor zware en lange goederen. Ze zijn ontworpen om de belasting gelijkmatig te verdelen en beschikken over veiligheidsvoorzieningen zoals borgpennen om te voorkomen dat de goederen vallen.