vandoorn-mgt

Hoe zorg je voor een inspiratievolle werkplek?

Wil jij met je bedrijf optimale resultaten boeken, dan is het belangrijk dat je hier je werkplek op inricht. Het ouderwetse beeld van een kantoorjungle is niet meer waar we naar op zoek zijn: we willen een interessante werkplek waar werknemers geïnspireerd kunnen raken. Maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan. In deze blog vertellen we je meer over het belang van inspiratie en hoe jij dit kunt toepassen op jouw kantoor. Lees snel verder!

Waarom is een inspiratievolle werkplek belangrijk?

Er zijn meerdere redenen waarom een inspiratievolle werkplek belangrijk is. We noemen er een paar:

  • Je werk blijft leuk. Misschien klinkt het raar, maar je werkplek heeft enorm veel invloed op wat je werknemers van hun werk vinden. Wanneer jij zorgt voor een inspiratievolle werkplek, zorg je er automatisch voor dat je werknemers meer plezier in hun werkplek vinden.
  • Creatieve oplossingen: vraagt jouw werk hier en daar om een sterk staaltje denkvermogen? Door je werkplek inspiratievol in te richten, zorg je ervoor dat er sneller een goede oplossing gevonden wordt, ook als hiervoor out-of-the-box gedacht moet worden.
  • Goed voor persoonlijke ontwikkeling: wanneer je een werkplek vol inspiratievolle figuren hebt, zal dit je personeel aanmoedigen ook zelf door te ontwikkelen. Dit is mooi voor hen, maar ook voor jou, aangezien personeel dat wil groeien ook harder hun best zal doen om je bedrijf te helpen groeien.

Wat kan ik doen?

Er zijn meerdere dingen die je als bedrijf kunt doen om een inspiratievolle werkplek te creëren, maar daarvoor is het wel goed om eerst te realiseren dat je de ouderwetse indeling van een kantoor moet loslaten. Op je nieuwe kantoor is namelijk meer ruimte: je personeel kan zelf een werkplek indelen en zorgt er zo voor dat ze zelf de werkplek maken waar ze fijn in functioneren.

Naast dat je personeel zelf de touwtjes in hand kan nemen, kun je ze ook een handje helpen door met bepaalde onderdelen te spelen. Een verandering die bijvoorbeeld erg goed werkt, is het toevoegen van glas. Een natuurlijke lichtinval zorgt voor meer inspiratie, zonder dat het heel duidelijk is dat dit is wat je probeert te doen. Ook kun je hier en daar wat quotes in je bedrijf ophangen die je werknemers aanmoedigen. Het lijkt cliché, maar het werkt vaak toch nog erg goed.

Werk flexibel!

Wil je een inspiratievolle werkplek, dan is het belangrijk dat je hier zelf ook flexibel in bent. Out-of-the-box denken vraagt dit nou eenmaal. Als je dit volledig wil implementeren in je werkplek, is het slim om te werken met systeemwanden. Dit zijn flexibele wanden, die je kunt plaatsen op de manier die je zelf wil. Hierdoor is het mogelijk om regelmatig je werkplek om te gooien, waardoor er steeds weer nieuwe creatieve prikkels worden gecommuniceerd. Hierbij is wel het advies dit niet te vaak te doen, omdat je hierdoor juist chaos creëert.

Get started!

Is in jouw kantoor nog weinig inspiratie te vinden, dan is het aan jou om hier verandering in te brengen. Begin gelijk!