vandoorn-mgt

Vertrouw als ondernemer op het advies van ervaren advocaten

In je carrière als ondernemer loop je het risico tegen juridische conflicten aan te lopen. Denk aan een verslechterde relatie met een zakenpartner, een medewerker die je wilt ontslaan door diens slechte presteren, enzovoorts. Het ontbreken van een juridische achtergrond maakt het lastig om als ondernemer in te schatten welke stappen je in dergelijke situaties zou moeten zetten. Vertrouw daarom op de hulp van bijvoorbeeld een arbeidsrecht advocaat, welke je adviseert over de wijze waarop je een ontslag of bijvoorbeeld reorganisatie door kunt voeren binnen de organisatie. Je wilt voorkomen dat hier op later moment juridische geschillen over ontstaan. Mocht er toch voor een proces gekozen worden door een betrokken medewerker, dan wil je zeker weten dat je stevig staat.

Overigens adviseert een arbeidsrecht advocaat niet alleen in mindere tijden. Andersom kan deze je ook van hulp voorzien, wanneer je bijvoorbeeld een eerste medewerker aan wilt nemen. Wat moet er minimaal in de arbeidsvoorwaarden opgenomen zijn, om zeker te weten dat deze compleet en sluitend zijn?

Juridisch advies bij het opstarten van een onderneming 

Het opstarten van een eenmanszaak is eenvoudig; je schrijft jezelf in via de Kamer van Koophandel in jouw regio. Lastiger wordt het al, wanneer je kiest voor een vennootschap onder firma (VOF) of bijvoorbeeld een besloten vennootschap (BV). Een ondernemingsrecht advocaat kan je adviseren over de verschillen en met je meedenken over hetgeen in jouw situatie de beste keuze is. Wat betekent het opstarten van een besloten vennootschap bijvoorbeeld voor het risico ook privé bezittingen te verliezen in financieel mindere tijden? Mocht je een bestaand bedrijf over willen nemen, dan is het advies van een ondernemingsrecht advocaat eveneens van grote waarde. Er komt vaak veel meer bij kijken, dan men op voorhand verwacht. Je wilt geschillen achteraf voorkomen.

Kies voor een rechtsbijstandverzekering 

Om de kosten van een advocaat niet volledig zelf te hoeven dragen als ondernemer, is het heel verstandig een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Het hoeft je niet veel meer dan een paar tientjes per maand te kosten, afhankelijk van de omvang en inkomsten van je organisatie. Je hebt na het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering in het geval van conflicten het recht zelf een advocaat te selecteren. Let er hierbij op, dat je dit vooraf kenbaar moet maken bij de verzekeraar. Deze mag je verzoek niet weigeren door een vrije advocaatkeuze waarvan je in Nederland profiteert.