vandoorn-mgt

Verbeter de akoestiek van je kantoor met een akoestisch onderzoek

Niks is zo vervelend als slechte akoestiek in een ruimte. Mocht bijvoorbeeld jouw kantoorruimte een slechte akoestiek hebben, dan kun je akoestisch onderzoek laten doen door een gespecialiseerd bedrijf om zo een passende oplossing te vinden. Via verschillende bedrijven kun je zo’n akoestisch onderzoek laten doen om zo een exact beeld te krijgen van het probleem en daar uiteraard een oplossing voor te zoeken.

Probleem analyse

Tijdens het eerste vrijblijvende bezoek van AKMA zal de ruimte bekeken worden en zal aan de hand van gesprekken met de gebruikers van de ruimte het probleem geanalyseerd worden. Er zal worden gekeken naar technische en esthetische mogelijke oplossingen.

De noodzaak van een akoestisch onderzoek

Kantoorinrichtingen zijn vaak strak en modern gebouwd. Om deze kantoren te bouwen worden tegenwoordig veel harde materialen gebruikt die de akoestiek van een ruimte helaas niet ten goede komen. Vaak wordt hier bij de bouw van kantoorpanden niet over nagedacht, en worden deze problemen pas merkbaar wanneer het pand echt in gebruik wordt genomen. Hoewel er na de bouw van een pand nog verschillende opties zijn om de akoestiek te verbeteren, is het uiteraard goedkoper om hier in een eerdere fase aandacht aan te besteden. Met een akoestisch onderzoek krijg je gemakkelijk en snel een betrouwbaar inzicht in de akoestiek van de betreffende ruimte. De adviseurs zijn gespecialiseerd op dit gebied en weten precies hoe zij de data uit het onderzoek moeten interpreteren. Op basis daarvan komen ze met oplossingen die passen bij de problemen die uit het onderzoek naar voren komen.

Kernpunten voor een gezonde werkplek

Een gezonde werkplek ontstaat bij een goede combinatie tussen geluidsisolatie (het blokkeren van geluid) en geluidsabsorptie (het opnemen van geluid). Om dit te bereiken moet aan de volgende punten voldaan worden:

  •     Een ISO geluidsmeting met bandbreedtes 125-4000Hz
  •     Geen halve tussenwanden, deze moeten altijd doorgetrokken zijn tot het bouwplafond.
  •     15% van het volume moet omgeslagen worden in m2 OR (100% absorptie).
  •     Mocht er nagalm zijn dan moeten deze via plafondoplossingen onder controle gebracht worden.
  •     Is er sprake van slechte spraakverstaanbaarheid of storend overdracht geluid? Dan moet deze middels wandpanelen en dividers onder controle gebracht worden.
  •     De nagalm norm voor een kantoor mag maximaal 0.5 seconden zijn.

Kies voor een nieuwe productievere werkervaring

Ervaar jij of je personeel een akoestisch probleem? Wacht dan niet langer en laat een akoestisch onderzoek doen. Op deze manier kun je voortaan een betere en vooral productievere werkervaring beleven!