vandoorn-mgt

Hoe maak je een logische boomstructuur?

Een website heeft veel verschillende doelstellingen. Voor jou is het voornamelijk belangrijk dat je hier een hoge conversie uithaalt, maar voor de bezoekers van je website is het belangrijk dat ze kunnen vinden wat ze willen vinden. Een logische boomstructuur draagt hier aan bij: hiermee navigeer je je bezoekers door je website, waardoor ze alles kunnen vinden wat ze zoeken. We vertellen je in deze blog hoe je een logische boomstructuur kan opbouwen!

Logisch ordenen

Het begin van een logische boomstructuur ligt bij jezelf: een juiste ordening kan je namelijk gemakkelijk zelf aanbrengen. Je begint hierbij door het aanwijzen van je belangrijkste diensten: dit zijn je hoofdpagina’s. Vervolgens deel je de diensten die hieronder vallen in onder deze diensten. We geven een voorbeeld!

Jij bent een sportwinkel, die zowel sportkleding, schoenen als accessoires verkoopt. Dit zijn dan ook je hoofdcategorieën op je pagina! Vervolgens maak je de subpagina’s aan: voor sportkleding maak je ook een aparte pagina voor sportleggings, jassen, sokken, etc. en zo ook ga je ook de rest van je hoofdpagina’s af. Je benoemt de subpagina’s wel op je hoofdpagina, maar zorgt er voor dat deze ook apart te vinden zijn.

Tree testing

Heb jij voor je gevoel je website logisch geordend, maar lukt het toch veel van je bezoekers niet om te vinden wat ze zoeken? Dan spreken we toch zeker van een probleem. Gelukkig kan dit opgelost worden met tree testing! Met deze testmethode geef jij je doelgroep de kans om zelf hun logica aan te duiden. Je vraagt ze waar ze een bepaald product zouden verwachten, waardoor je kunt kijken of dit klopt met jouw boomstructuur. Klopt het niet, dan kun je ervoor kiezen dit aan te passen, vooral als het vaak wordt aangegeven. 

Scoor met linkbuilding!

Het opbouwen van een logische boomstructuur heeft alles te maken met je interne linkbuilding. Wil jij dit uitvoeren, maar wil je ook de externe kant van linkbuilding exploreren? Kom in contact met Traffic Today! Je linkbuilding uitbesteden bij dit bureau is een goede keuze, omdat ze de nodige kennis, ervaring en tools in huis hebben om linkbuilding voor jou uit te voeren. Neem een kijkje op hun website: www.traffictoday.nl