vandoorn-mgt

Kies voor duurzaamheid in je bedrijf

Duurzaamheid is tegenwoordig een steeds belangrijker onderwerp, niet alleen voor individuen, maar ook voor bedrijven. Als bedrijf heb je een verantwoordelijkheid om op een duurzame manier te werken, zowel voor het milieu als voor de maatschappij. Hieronder vind je enkele voordelen van duurzaamheid in je bedrijf en hoe je dit kunt bereiken.

Kostenbesparing

Duurzaamheid kan leiden tot kostenbesparingen voor je bedrijf. Door efficiënter om te gaan met energie en materialen, kun je besparen op je energierekening en afvalverwerking. Dit kan niet alleen financieel voordelig zijn, maar ook bijdragen aan een beter imago van je bedrijf.

Verbeterde reputatie

Door duurzaamheid in je bedrijf op te nemen, kun je je reputatie verbeteren. Klanten zijn steeds meer op zoek naar duurzame bedrijven en zijn bereid om meer te betalen voor producten en diensten van bedrijven die zich inzetten voor duurzaamheid. Dit kan leiden tot een verbeterd imago en een hogere klanttevredenheid.

Voldoen aan regelgeving

Als bedrijf moet je voldoen aan verschillende regelgevingen en wetten met betrekking tot duurzaamheid. Door hieraan te voldoen, kun je boetes en andere consequenties vermijden. Daarnaast kan het naleven van duurzaamheidsregels bijdragen aan een betere reputatie van je bedrijf.

Verbeterde werkomgeving

Een duurzame werkomgeving kan bijdragen aan een verbeterde werkomgeving voor je medewerkers. Door bijvoorbeeld een goed recyclingprogramma op te zetten en een energiezuinig kantoor te hebben, kunnen medewerkers zich bewuster worden van duurzaamheid en zich meer betrokken voelen bij je bedrijf.

Hoe bereik je duurzaamheid in je bedrijf?

Maak een duurzaamheidsplan

Maak een plan om duurzaamheid in je bedrijf te integreren. Zet hierin doelen en actiepunten om deze doelen te bereiken. Stel hierbij meetbare doelen op en houdt deze regelmatig bij om de voortgang te monitoren.

Kies voor duurzame desinfectie

Kies voor duurzame desinfectie, dit kan o.a. met Watter. Het Watter.nl systeem maakt gebruik van elektrolyse om kraanwater om te zetten in een krachtige, duurzame en veilige desinfecterende oplossing. Het systeem produceert hypochloorzuur, dat een effectieve en milieuvriendelijke manier biedt om oppervlakken en apparatuur te desinfecteren zonder schadelijke chemicaliën te gebruiken. Het systeem is ideaal voor toepassingen in ziekenhuizen, laboratoria en andere omgevingen waar hygiëne van het grootste belang is.

Verminder je ecologische voetafdruk

Analyseer je bedrijfsvoering en identificeer waar je kunt verbeteren op het gebied van duurzaamheid. Denk hierbij aan het verminderen van energieverbruik, afvalvermindering en het verlagen van CO2-uitstoot.

Ga voor duurzame producten

Kies voor duurzame producten en materialen in je bedrijf. Kies bijvoorbeeld voor duurzame verpakkingen en producten met een keurmerk zoals het Fairtrade keurmerk.

Betrek je medewerkers

Betrek je medewerkers bij je duurzaamheidsplan. Stimuleer ze om ideeën aan te dragen en ze te betrekken bij de uitvoering van het plan. Hiermee verg